V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Společně promícháme, pro větší vzdušnost a následnou nadýchanost bábovky můžeme také prosít přes jemné sítko. Do jiné nádoby nalijeme mléko, přidáme olej a banán, který si předtím rozmačkáme na kaši. Postupně vlijeme do suché směsi a vše důkladně promícháme. Hotové těsto vlijeme do bábovkové formy, kterou si předem vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nevléváme všechno, ale přibližně jednu třetinu si necháme a vmícháme do ní kakao. Teprve poté přilijeme ke světlému těstu a pomocí špejle párkrát projedeme směs, aby se kakaové těsto trochu vmíchalo do světlého a vytvořilo mramorovou mozaiku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C přibližně 35 minut. Když do bábovky zapíchneme špejli, těsto se na ní nesmí lepit. Bábovku necháme chvilku vychladnout a poté vyklopíme. Pocukrujeme moučkovým cukrem.